Spelen met Engels

#29 Een lessenserie bij het thema ’Transport’

March 11, 2022

In deze podcast geef ik je tips voor een complete lessenserie (ongeveer 8 lessen van een half uur) bij het thema 'Transport' of 'Vehicles'. Het is bedoeld voor groep 3/4, maar met wat kleine aanpassingen ook prima te gebruiken in groep 1/2. Hebben jouw leerlingen in groep 5 nog weinig ervaring met Engels? Ook dan zou je deze tips nog goed kunnen gebruiken. 

Ik geef je eerst een communicatief einddoel (een eenvoudig dialoog) en daarna ga ik stap voor stap elke les met je doornemen: Voor de eerste les geef ik je een handig verhaaltje dat je in latere lessen nogmaals kunt toepassen. Ik geef je tips voor liedjes op YouTube en natuurlijk krijg je diverse werkvormen met een goede opbouw van receptief naar reproductief naar productief. 

Om het je gemakkelijk te maken, is deze lessenserie ook beschikbaar in de webshop van SpelenmetEngels. je hoeft het alleen maar te downloaden (€4,00) en je hebt de acht lessen, de dialoog, de woorden én het verhaaltje op schrift. Ik wens je heel veel plezier én gemak met deze podcast. 

Hier de link naar de flashcards, spellen en werkbladen: Lesmateriaal Transport
Hier de link naar het lesplan: Lesplan Transport

Podbean App

Play this podcast on Podbean App